Hoppa till innehåll

Knacka i Gin rummy

Knacka i Gin rummy

Genom att knacka i Gin rummy talar du om att du vill avsluta en spelomgång. En omgång avslutas antingen när korten i plockhögen är slut eller när någon knackar. För att få knacka får totalpoängen för dina omatchade kort inte överstiga 10. Dessa kort brukar kallas för skrot på svenska. 

Så visar du att du knackar

När du knackar så betyder det inte att du gör en fysisk knackning. Du lägger istället ner nästa kort du vill slänga med ovansidan uppåt istället för nedåt. Du måste alltså hålla koll på hur mycket ditt skrot uppgår till innan du kan knacka i Gin rummy. 

Gin rummy är därför ett spel som kräver mycket strategi och betänketid. Ofta kan man läsa av en spelare beroende på om de knackar sent eller tidigt. En spelare som knackar tidigt är ofta impulsiv och gör förhastade drag. En spelare som knackar sent brukar vara mycket svårare att läsa av. 

Vem vinner vid knackning?

När någon har knackat räknar man ihop skroten. Den som har lägst skrot vinner då poängskillnaden. Att gå Gin betyder att du inte har något skrot alls. Då vinner du dessutom bonuspoäng. Om din motståndare skulle ha en lägre summa skrot eller likvärdig är det istället denne som vinner rundan. 

Knacka i Gin rummy – fördelar med att knacka tidigt

Du kan använda dig av väldigt många olika strategier Gin rummy och en av dem är att knacka tidigt. Det brukar främst rekommenderas om du ska spela online och inte ser din motståndare. Då är det inte alltid värt att jaga den där bonusen på 20 eller 25 poäng. Det kan istället leda till att du förlorar poäng över tid. 

Statistiken säger att de flesta gin omgångar slutar när man använt två tredjedelar av kortleken. Därför bör du inte alltid vänta tills det är väldigt få kort kvar i leken. En stor del av att lära sig Gin rummy handlar om när du ska knacka och inte. Med tiden kommer du hitta den strategi som passar dig bäst. 

Läs på om olika strategier och regler vid knackning i Gin rummy

Gin rummy är precis som poker ett spel som tar tid att lära sig. Alla delar har flera olika nyanser och det är ett spel som kräver mycket av alla spelare. Knackningen i Gin rummy spelar stor roll eftersom du då avslutar spelomgången. Om du vill bli en bättre spelare kan du läsa på om olika strategier och se vilken som passar dig bäst.

Vill du testa alla strategier på ett snabbt och enkelt sätt kan du ladda ner Gin rummy till din mobil. Det finns kostnadsfria alternativ som du kan spela hur ofta du vill. Här möter du andra motståndare från hela världen och kan träna de olika strategierna. Då ser du snabbt hur de fungerar i praktiken och vilka som funkar för dig. 

De senaste inläggen

Innehåll