Hoppa till innehåll

Planera din strategi i Gin Rummy

Strategi Gin Rummy

Gin Rummy är ett komplext spel och en riktig utmaning att bemästra. Om du ska ha en bättre chans att vinna bör du planera din strategi i gin rummy. Det är en fin linje mellan att läsa dina motståndare och själv tänka ut en strategi som passar. Gin rummy är ett spel som spelas i flera omgångar. Om du hamnar på efterkälken i början kommer det vara svårt att komma ikapp. 

Läs av din motståndare tidigt

Om du alltid spelar Gin Rummy mot samma motståndare känner du förmodligen denne personen utan och innan. Men om du möter nya motståndare är det viktigt att studera hur de spelar. Lär du dig hitta mönster från din motståndare kan du anpassa ditt spel efter det. Några saker du kan titta efter är följande:

  • Vilka kort slänger personen?
  • Hur snabbt knackar personen?
  • Satsar personen på några speciella kombinationer?

Du bör känna din motståndare men också ha ditt egna spel. Det tar tid innan man blir riktigt bra i Gin rummy. Om du ska kunna planera din strategi i Gin Rummy bör du alltså träna mycket. Du kan ladda ner gin rummy plus android app direkt till din mobil och spela precis när du vill.

Fundera på när du ska knacka I Gin Rummy

En viktig del i att planera din strategi i Gin Rummy är att välja när knackningen ska ske. Om du inte är bekant med Gin Rummy kan vi berätta att det är knackningen som talar om när omgången ska avslutas. Om ingen knackar spelar man tills korten i leken är slut. De flesta knackar dock innan detta händer.

Det är många extrapoäng som står på spel om man knackar. Det handlar om 20 eller 25 poäng. Eftersom spelet slutar när någon når 100 poäng har dessa poäng stor betydelse. Därför bör du fundera väldigt noga på när det passar att knacka. 

Släng korten som har högre värde

Målet är alltid att få en hand som är bra nog för att knacka. Då ska du ha så lite skrot som möjligt, alltså kort som inte är delaktiga i någon kombination. Därför är det bäst att slänga alla höga kort så snabbt som möjligt. 

Alla klädda kort ger 10 poäng. För att få knäcka får du inte ha mer skrot på handen än just 10 poäng. Det räcker alltså att du drar upp ett klätt kort som inte är med i en kombination för att du ska få problem. Därför är det väldigt vågat att ha kvar dessa på handen. 

Det är dock en hårfin balans. Om din motståndare tänker samma sak kan du istället samla på dig höga par som hjälper dig att få gin. Därför är det så viktigt att planera din strategi i gin rummy efter vilken typ av motståndare du möter. Det finns ingen enkel strategi som passar alla vilket är lite tjusningen med Gin. 

De senaste inläggen

Innehåll