Hoppa till innehåll

Strategier och tips för Gin Rummy

Gin Rummy är ett av de mest populära Rummy-spelen, något som inte är så konstigt om du frågar oss. Ett spel där varje spelare får en chans att bli vinnare – men det kräver att man anammar vissa strategier. Ta del av våra Gin Rummy tips nedan för att öka dina vinstchanser!

Det är ganska enkelt att lära sig gin men du har större chans att vinna om du läser på om strategier och tips för Gin Rummy. Oftast så vinner en strategisk spelare över en som går på känsla. Självfallet spelar också tur en väldigt stor roll. En strategi som många rekommenderar är att knacka så tidigt som möjligt. Du ska också undvika att gå i motståndarens fällor, speciellt tidigt i spelet.

Strategier och tips för Gin Rummy

Strategier för att öka dina vinstchanser

Knacka så tidigt som möjligt

Om du kan knacka är det bäst att göra detta så tidigt som möjligt snarare än att vänta på att få en gin. Varje kortdragning ökar chanserna för att din motståndare kan knacka, så därför är det en god idé att försöka göra det snabbare än hen.

Ta endast upp kort vid behov

Gin Rummy är ett spel där det inte lönar sig att plocka upp kort i onödan. Det sker rätt ofta att en spelare knackar i tidigt skede under Gin Rummy, och därför är det bra att fokusera på att samla på sig en så bra kombination på sin hand som möjligt. Försök därför undvika att plocka upp kort om du inte behöver dem. Är du en skicklig spelare kan ett undantag dock vara när du vill vilseleda din motståndare genom att plocka upp ett kort för att få hen att tro att du behöver den till din hand.

Memorera slängda kort

För att öka sina vinstchanser bör du försöka memorera de kort som slängs. Det är givetvis en tuff utmaning, men när du väl spelat Gin Rummy under en längre tid kommer det bli enklare för dig att komma ihåg. När du spelar Gin Rummy online kan du alltid anteckna de slängda korten på ett papper.

Misstag att undvika i Gin Rummy

Att hålla på höga kort

Ett av de vanligaste misstagen (tyvärr) som nya spelare gör är att hålla på höga kort, eller för många höga kort, på handen. Ett klätt kort är värt tio poäng när en spelare knackar, så de totala poängen kan snabbt bli väldigt höga.

Att glömma att hålla koll på motståndaren

Nya spelare tenderar även att fokusera uteslutande på sin egen hand. Skickliga spelare däremot håller koll på vad sin motståndare slänger och drar för kort samt vad motståndarens strategi är.

Att vilseleda utan att vara en skicklig spelare

Att vilseleda sin motståndare kan vara fördelaktigt för spelaren, men det är väldigt riskfyllt om du är nybörjare inom kortspelet. Undvik därför att försöka vilseleda din motståndare om du inte vet vad du ger dig på. Misslyckas du kan din satsning vara mer fördelaktig för spelaren än för dig.

Sammanfattning gällande Gin Rummy Tips

Ovan nämnda strategier är bara några av de många strategier som kan tillämpas av spelare för att öka vinstchanserna under Gin Rummy-spelomgångar. Om du lär dig att på ett korrekt sätt anamma dessa kan du bli en skickligare spelare; men kom ihåg att det till en början med är viktigare att fokusera på spelreglerna tills de sitter. Det är inte värt att ge sig på vissa strategier om man inte vet vad man håller på med – då kan resultatet bli annorlunda än vad man hoppats på.